Veelgestelde Vragen

Moet ik een afspraak maken om te komen zonnen?

Nee, dit is niet nodig bij ons. Wij zijn 6 dagen in de week geopend

Maandag t/m Vrijdag:   09:00 – 21:00

Zaterdag:                            09:00 – 17.00

Moet ik iets mee nemen voor het zonnen?

Uiteraard hoeft dit niet, wij hebben alles klaar liggen voor u.

  • Een schone handdoek
  • Gratis na-crème voor mannen en vrouwen

Wat is een huidtype analyse?

Met een huidtype analyse hebben wij een aantal vragen die u moet beantwoorden zodat wij op basis daarvan een uitslag krijgen wat voor huidtype u heeft. Hierdoor kunnen wij u adviseren met zonnen.

Mag ik zo vaak als ik zelf wil komen zonnen?

Hoe vaak u mag zonnen hangt af van uw huidtype, sommige huidtypes reageren sneller dan andere huidtypes. Gemiddeld 1 tot 2 keer in de week zonnen kan geen kwaad. Hiervoor kunt u ook altijd advies vragen aan een van onze medewerkers.

Is de straling van een zonnebank gevaarlijk voor je huid?

De straling van een zonnebank is niet gevaarlijker dan de straling van de zon buiten. Het verschil is dat de straling van een zonnebank gecontroleerd is en aan bepaalde regels moet voldoen. Hierdoor geeft de bank u de juiste UVA-UVB verhouding. Bovendien zijn de bruiningstijd en sterkte van de bank aan uw huidtype afgestemd.

Mag ik zonnen met medicijnen?

Wanneer u antibiotica gebruikt raden wij het ten strengste af om gebruik te maken van de zonnebank. Gebruikt u andere medicijnen? Kijk dan even op de bijsluiter van uw medicijn.

Hoe snel word ik bruin?

Dit is afhankelijk van je huidtype en het aantal keren dat je komt zonnen. Het pigmentatie proces moet eerst op gang worden gebracht, dit is verschillend per huidtype.

Mag ik onder de zonnebank als ik zwanger ben?

Het gebruik van de zonnebank tijdens zwangerschap is niet verstandig. Over het algemeen wegen de kleine voordelen (een bruine huid) niet op tegen de grote nadelen zoals; kans op afwijkingen, miskraam, vroeggeboorte, zwangerschapsmasker, zwangerschapsvergiftiging.

Is het handig om mij in te smeren voor het zonnen?

Om de huid goed te beschermen en te verzorgen en om sneller een mooie bruine teint te krijgen is het verstandig om een goede zonnebankcrème te gebruiken. Het hoeft niet, maar het versnelt het proces wel om bruiner te worden.

Waar zit Carma Zonnestudio gevestigd?

Carma zonnestudio is gevestigd in Veghel aan de Corridor 5, voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag door naar de contactpagina.